Sieraden en inspiratie

 | 

Brillenkoordjes


Informatie brillenkoordjes


- Moderne, hippe en trendy brillenkoordjes, handgemaakt! 
- Licht om te dragen, diverse soorten, ook op maat gemaakt! 

Alle brillenkoordjes die wij in ons assortiment hebben zijn tussen de 65 en 70 cm. lang. Als de lengte afwijkend is, dan staat dit bij het model aangegeven.

De brillenkoordjes die van waxkoord zijn gemaakt, zijn van katoen (natuurproduct) en heel erg soepel en licht om te dragen. Het nadeel hiervan is dat het wel besmettelijk is  en bij regelmatig dragen vies kan worden.

De brillenkoordjes die van leer zijn gemaakt, afhankelijk van de dikte van het leer kunnen deze in het begin wat stugger zijn. Hoe dikker de diameter van het leer, hoe stugger het koordje, vaak staat een dikker koordje wel stoerder, bijvoorbeeld bij mannen!

Leer van 1 mm doorsnede is goed flexibel en leer van 2 mm kan weer wat stugger zijn. De brillenkoordjes met rocailles zijn wel iets zwaarder dan de waxkoordjes of de dunne leerkoordjes, maar ze zijn wel heel flexibel. 

In principe kunnen de plastic lusjes wel jaren meegaan, maar mocht er één kapot gaan (u blijft bijvoorbeeld ergens achter hangen en het plastic lusje gaat kapot), dan kunt u een nieuw lusje zelf opnieuw bevestigen, zodat u uw brillenkoord weer kunt gebruiken. Losse lusjes zijn ook op onze site te koop. Hoe u ze moet bevestigen, vindt u onderaan op deze pagina.. 

De brillenkoordjes zijn ook op maat te bestellen: zowel wat betreft lengte, met en/of zonder versieringen. U kunt zelf meten met een touwtje hoe hoog u uw bril wilt laten hangen. Wat betreft de versieringen, deze zijn afhankelijk van beschikbaarheid, maar laat ons weten wat uw voorkeur heeft.


Bevestigen van lusjes aan het koordje:

Onze Deze lusjes hebben de afmeting 25 mm bij 6 mm.

U kunt deze zelf aan het brillenkoord bevestigen, als u het ringetje met 2 tangen open maakt. U zet de tangen bij het ringetje op beide uiteinden van het ringetje, waarme het gesloten wordt. U maakt het ringetje open, door de ene kant van u af te duwen en de andere kant trekt u naar u toe, zodat het ringetje zelf niet groter wordt maar wel geopend wordt. Doet u daarna het rubbertje in het ringetje en buigt u beide einden weer naar elkaar toe, zodat het ringetje weer gesloten wordt.  met kleine kraaltjes

 met waxkoord op maat gemaakt

 losse rubber lusjes voor brillenkoord

 DHZ-pakket brillenkoord
  • Links
  • Copyright © 2005-2017 ThreeDesign. Alle rechten voorbehouden.